Alle categoriëen

Informatie

Veelgestelde vragen - primaprint.be - primaprintonline.be

Wat zijn de bedrijfsgegevens van webshop primaprint.be?
Prima-Print BV
webshop@primaprintonline.be
Spijker 29, 2910 Essen, België
+32 (0)3 667 57 65
BTW/ KVK nr.: BE 0547.784.833

Zijn er kosten verbonden aan het bellen naar het telefoonnummer van primaprint.be?
Voor het bellen naar ons telefoonnummer betaal je de gebruikelijke belkosten. De kosten zijn dus afhankelijk van je telefoonprovider.

Kan ik het complete assortiment van Prima-Print op de webshop vinden?
Neen, het grootste deel van ons assortiment kan je via de webshop bestellen. Maar uiteraard kan u ook bij ons terecht voor bedrukking van kledij, auto's, ... . Staat jouw gewenste product er niet bij? Stuur ons dan een mailtje naar info@primaprint.be.

Kan ik als particulier ook bij primaprint.be bestellen?
Ja, primaprint.be biedt voordelig drukwerk aan voor iedereen.

Heb ik een account nodig om te bestellen?
Ja. We hebben enkele gegevens nodig om de bestelling te verwerken.

Kan ik nu alleen bestellen via de webshop?
Nee, je kan ook (fysiek) bestellen bij onze drukkerij. De kosten hiervoor kunnen iets meer zijn dan online omdat onze grafische afdeling de bestanden extra moet opmaken of controleren. 

Is het goedkoper via de webshop?
In sommige gevallen kan de webshop iets goedkoper uitvallen dan offertes bij onze drukkerij. De reden hiervoor is dat bij online bestellingen de bestanden meteen 'goed voor druk' worden geupload en onze grafische afdeling hier verder niets aan moet verwerken. Bij bestellingen in de drukkerij wordt elk bestand extra gecontroleerd of opgemaakt door onze grafische afdeling.

In welk bestandstype lever ik het beste mijn bestand aan?
We adviseren om je bestand altijd in pdf aan te leveren.

Mijn bestand is groter dan 25MB, wat nu?
Je kunt bestanden tot 25 MB via de website uploaden. Als de bestanden groter dan 25 MB zijn, maak dan de bestelling af zonder je bestanden te uploaden. Verstuur je bestanden daarna via www.wetransfer.com naar webshop@primaprintonline.be, o.v.v. het ordernummer.

Welke afloop moet ik voorzien in mijn drukwerk?
Dit is afhankelijk van het product.

Bij drukwerk (flyers, brochurs, visitekaartjes, ...) is dit 3mm. Plaats belangrijke gegevens dus minimaal op 5mm afstand van het eindformaat.

Bij belettering (vlaggen, roll-up banners, spandoeken, ... is dit 10mm. Plaats belangrijke gegevens dus minimaal op 50mm van het eindformaat.

Bij stickers op rol als stickervellen geldt een afloop van 1cm rondom. Lever je een bestand aan met cutcontour bij vormen anders dan vierkant of rechthoekig, gebruik dan de juiste cutcontour. Een cutcontour hier lever je aan als lijn met een steunkleur (C0 M100 Y0 K0) met de naam 'Cutcontour'. Zorg er steeds voor dat de cutcontour op het gewenste eindformaat staat.

Wat betekenen de afkortingen 1/0 en 4/4?
Deze cijfers verwijzen naar het aantal kleuren dat per zijde wordt gedrukt. Het eerste cijfer heeft betrekking op de voorzijde, het tweede cijfer op de achterzijde. 2/2 is dus dubbelzijdig met 2 kleuren gedrukt. 4 kleuren staat voor een full colour bedrukking.

Met welke programma's kan ik mijn bestanden maken?
Het maakt niet uit welke opmaakprogramma's je gebruikt, zolang je het bestand opslaat of exporteert als een pdf-bestand. Voor hulp bij het opslaan of ontwerpen van het bestand kun je altijd contact opnemen met onze grafische afdeling via webshop@primaprintonline.be .

Hoeveel kost het bezorgen van mijn bestelling?
De prijzen voor levering worden steeds duidelijk vermeld op de webshop.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
De levertijd verschilt per product. De levertijden staan altijd duidelijk in het bestelproces. Onze levertijden zijn een indicatie en niet bindend. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor het te laat leveren van producten als gevolg van een vertraging door een koerierdienst.

Heb ik als grafisch ontwerper of grafisch ontwerpbureau extra korting?
Klopt! Grafische ontwerpers of ontwerpbureau's ontvangen na aanmelding levenslang een korting van 10%. Deze korting is enkel geldig bij bestellingen via de webshop. Na aanmelding stuur je ons een e-mail (webshop@primaprintonline.be) met al je gegevens. Na controle ontvang je van ons je eigen kortingscode die levenslang geldig is. 

Nog meer vragen of een aangepaste offerte? 
Stuur ons gerust een mailtje naar webshop@primaprintonline.be.